Pikáns pizza
Összetevők: búzaliszt, 20% kockázott paprikás vastagkolbász (sertéshús, étkezési só, sertésszalonna, fűszerek, fűszerkivonatok, dextróz, antioxidáns: nátrium-aszkorbát; tartósítószer: nátriumnitrit; starterkultúra), 16% növényi zsiradékot tartalmazó élelmiszerkészítmény (pasztőrözött tej, pálmazsír, étkezési só, baktériumkultúrák, oltóenzim, stabilizátor: kalcium-klorid; színezék: karotinok), 12% pizzaszósz (ivóvíz, 32% sűrített paradicsom, cukor, sűrítőanyag: módosított burgonyakeményítő, étkezési só, oregánó, bazsalikom), ivóvíz, pizza tészta keverék (búzaliszt, szárított paprika, szárított vöröshagyma, étkezési só, dextróz, szárított búzakovász (búzaliszt, starterkultúra), paradicsompor, fűszernövény, repceolaj, búzafehérje, búzamalátaliszt, fűszer, lisztkezelő szer: aszkorbinsav), margarin [finomított növényi zsírok változó arányban (kókusz, pálma), ivóvíz, finomított növényi olajok változó arányban (napraforgó, pálma, repce), emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei; étkezési só, tartósítószerek: szorbinsav, kálium-szorbát; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav; aroma, színezék: karotinok), étkezési só, tejkészítmény (sovány tej, édes tejsavó), sütőszer (búzamalátaliszt, búzakeményítő, tejsavópor, búzaglutén, emulgeálószer: lecitinek (repce); lisztkezelőszer: aszkorbinsav), cukor. Tojást, szóját, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Nettó tömeg: 150 g
Átlagos tápértéktartalom Ø/100 g
Energia: 1307 kJ/ 312 kcal
Zsír: 14,9 g
amelyből telített zsírsavak: 6,6 g
Szénhidrát: 30,4 g
amelyből cukrok: 4,1 g
Fehérje: 13,5 g
Só: 2,20 g
Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok: glutén, tej (beleértve a laktózt)
Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek kiemelkedő minőséget képviselnek, elkötelezettek a minőség ügye iránt. A díjakat objektív követelményrendszer alapján, ötfordulós értékelés során, pártatlan és független szakértői testület bírálata alapján ítélik oda. A zsűri figyelembe veszi többek között a termékek minőségét, újszerűségét, piacképességét, gazdasági hasznosságát és exporterejét is. A pályázat további részleteiről itt tájékozódhat.