Banner

Forralt bor receptek

Forralt bor receptek

Text And Image Section

Az imádnivaló vörös klasszikus


  • 2 narancskarika
  • 2 csillagánizs
  • 2 fahéjrúd
  • 10 szegfűszeg
  • 5 kardamom
  • 10 dkg cukor
  • 1 üveg Dunántúli Édes Merlot
  • (3 dl víz, vagy opcionálisan karácsonyi fűszeres tea)


1. Melegítsd fel a vörösbort a cukorral (és opcionálisan a vízzel, vagy teával) anélkül, hogy felforralnád!

2. Tedd hozzá a narancskarikákat, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.

3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.

4. Ha nagyon kihűlt, melegítsük vissza, de ne forraljuk.

Text And Image Section

Mézes melengető ölelés


  • 1 üveg Debrői Hárslevelű
  • 1 liter szűretlen almalé
  • 5 dkg méz (de kóstolással alakítsuk az ízlésünkre)
  • 1 narancs
  • 1 fahéjrúd
  • 2 szem csillagánizs
  • 4-5 szem szegfűszeg


1. Melegítsd fel a fehérbort az almalével, a mézzel anélkül, hogy felforralnád!

2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.

3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.

4. Ha szükséges, melegítsd fel ismét, töltsd bögrékbe, és fogyasszátok melegen.

Text And Image Section

Bodzás Boldogság


  • 1 üveg Sauvignon Blanc
  • 1 dl bodzavirág szörp
  • 1 narancs
  • fél citrom
  • egy csokor friss menta
  • (3 dl víz)


1. Melegítsd fel a fehérbort a bodzaszörppel forráspontig, de ne forrald.

2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, a felkarikázott citromot és a mentát.

3. Vedd le a tűzről, pár percet hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek.

4. Töltsd bögrékbe, és kortyold el melegen.