Forralt bor receptek
Az imádnivaló vörös klasszikus
- 2 narancskarika
- 2 csillagánizs
- 2 fahéjrúd
- 10 szegfűszeg
- 5 kardamom
- 10 dkg cukor
- 1 üveg Dunántúli Édes Merlot
- (3 dl víz, vagy opcionálisan karácsonyi fűszeres tea)
1. Melegítsd fel a vörösbort a cukorral (és opcionálisan a vízzel, vagy teával) anélkül, hogy felforralnád!
2. Tedd hozzá a narancskarikákat, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.
3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.
4. Ha nagyon kihűlt, melegítsük vissza, de ne forraljuk.
Mézes melengető ölelés
- 1 üveg Debrői Hárslevelű
- 1 liter szűretlen almalé
- 5 dkg méz (de kóstolással alakítsuk az ízlésünkre)
- 1 narancs
- 1 fahéjrúd
- 2 szem csillagánizs
- 4-5 szem szegfűszeg
1. Melegítsd fel a fehérbort az almalével, a mézzel anélkül, hogy felforralnád!
2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.
3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.
4. Ha szükséges, melegítsd fel ismét, töltsd bögrékbe, és fogyasszátok melegen.
Bodzás Boldogság
- 1 üveg Sauvignon Blanc
- 1 dl bodzavirág szörp
- 1 narancs
- fél citrom
- egy csokor friss menta
- (3 dl víz)
1. Melegítsd fel a fehérbort a bodzaszörppel forráspontig, de ne forrald.
2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, a felkarikázott citromot és a mentát.
3. Vedd le a tűzről, pár percet hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek.
4. Töltsd bögrékbe, és kortyold el melegen.